Hofer
 
 

Primer: športna oblačila

Športna oblačila: tehnološka dovršenost

Kolesarjenje, tek ali pohodništvo so del aktivnega načina življenja, zato potrošniki vse pogosteje kupujejo športna oblačila. Vsako oblačilo ima svoj namen – lahko je zračno, ne prepušča vode ali vetra, vpija pot, greje ali izolira, hladi ali pa je raztegljivo. Hofer se je že zgodaj odzval na želje potrošnikov in uvedel lastno blagovno znamko funkcijskih oblačil Crane z oznako TechTex.

Zagovornik novih tehnologij

Na podlagi najnovejših tehnoloških dosežkov smo skupaj z zunanjimi strokovnjaki določili lastne standarde kakovosti, zato lahko našim kupcem ponujamo športna oblačila z visoko dodano vrednostjo. Z usmerjeno uporabo kakovostnih vlaken in niti dosegamo največjo mogočo mero funkcionalnosti.

Preverjanje vsebnosti škodljivih snovi in Oeko-Tex standard 100

Poleg funkcionalnosti je varovanje zdravja še eno pomembno merilo kakovosti, ki ga upoštevamo pri Hoferju, zato imamo stroge zahteve za preverjanje vsebnosti škodljivih snovi. Vsak dobavitelj mora predložiti katalog preverjanj metrskega blaga, gumbov, zadrg in drugega obdelanega materiala. Ta standard ureja analize snovi, ki so z vidika humane ekologije lahko škodljive, in predpisuje znanstveno utemeljene mejne vrednosti.

Preverjen kroj in izdelava

Tudi pri kakovosti materiala, kroju in izdelavi ničesar ne prepuščamo naključju. Zgodnejše kot je preverjanje, večja je varnost. Zato preverimo že metrsko blago. Blago stehtamo, operemo in izmerimo, da se prepričamo, da je njegova kakovost trajna. Nato kroj in izdelavo vzorčne kolekcije temeljito preveri neodvisni inštitut. Hkrati naši strokovnjaki pred in po pranju še sami preverijo kroj in kakovost. Šele ko laboratorij in naši sodelavci dajo zeleno luč, damo blago v prodajo. Preden jopiče, hlače in majice pošljemo v naše poslovalnice, naključne vzorce znova pregleda neodvisni inštitut. Med inštitute, s katerimi sodelujemo, spada v prvi vrsti mednarodno priznan raziskovalni inštitut za tekstil – Textilforschungsinstitut Hohenstein.